Amélie's Bright Idea


  


Virallinen nimi Amélie's Bright Idea Rekisterinumero VH11-026-0090
Kutsumanimi Välkky Väri Musta
Syntynyt, ikä 05.11.2002 ,10vSatunnainen-ikääntyminen Painoitus Yleisratsastus
Säkä 139 cm Kasvattaja Amélie Armstrong, VRL-10390
Sukupuoli Ori Omistaja Yrtti / ynj VRL-10655
Koulutustaso Ko: HeB Re:105cm Me:85cm Irto:115cm Maahantuoja -
Rotu Walesincob (sektio D) Asuintalli Yrttipolku


           

Kuvat © Tenola Park-by-nc-sa


LuonneVälkky on yleisesti mukava ja seurallinen ori. Välkky pärjää niin tarhassa kuin laitumellakin kenen tahansa kanssa. Taluttaessa Välkky hieman rynnii, ei millään malttaisi totella ja mennä taluttajan haluamaa vauhtia.
Hoitaessa Välkky on kiltti ja sopii kenen tahansa harjattavaksi. Se on kuitenkin hyvä pistää varalta kiinni, ettei ala turhaan hötkyilemään ja pyörimään. Liian pitkät hoitotoimitukset tylsistyttävät sitä ja se alkaa ajanmittaan keksiä itselleen parempaa tekemistä. Vähän komentamalla ori kuitenkin tottelee ja malttaa vielä hetken pidempään kuin itse haluaisi. Pesupaikalle oria on hieman hankala saada, vesiletku on sen mielestä aivan hirvittävä asia. Tämän vuoksi ori pestäänkin yleensä apuvälineillä ämpäri ja pesusieni. Välkky nostaa kaviot pienestäkin pyynnöstä ja pitää ne ylhäällä koko putsauksen ajan ilman että pitää käskeä. Varusteet Välkky antaa laittaa, mutta kuolaimia antaessa pitää yleensä laittaa sormi hammaslomaan, ja satulavyön kanssa pitää käyttää hieman enemmän hauista, koska poni harrastaa pienimuotoista pullistelua.
Ratsastaessa Välkky vaatii kokeneen kuskin, jolla on pehmeä käsi ja napakat pohjeavut. Jos Välkyllä pitää ohjia liian kireällä, Välkky hermostuu ja alkaa painamaan kuolaimelle. Välkyllä käytetään nivelkuolainta, sillä liian kovalla kuolaimella on vain haitallinen vaikutus tämän ponin kanssa. Välkky on hieman liiankin reipas menijä, joten kuskin pitää olla tarkkana vauhdin kanssa, tai poni lähtee viemään ratsastajaa. Puolipidätteet ovat erittäin hyvä ratkaisu Välkyn kanssa. Jotta ratsastaja saisi Välkyn kuuntelemaan, on hänen hyvä ratsastaa aluksi paljon siirtymisiä, voltteja, ympyröitä ja muita helppoja kuvioita. Kun Välkky tottuu ratsastajaan, se tottelee häntä paremmin. Kouluratsastus sujuu Välkyltä oikein kivasti ja sillä on lennokkaat ja tasaiset askeleet. Ravi pompottaa vain hieman ja laukka on keinutuolimaista. Esteitä Välkky hyppää mukavalla tyylillä. Maastossa Välkky säikkyy hieman rasahduksia, mutta menee muuten ihan tasaisen varmasti.
Kilpailuissa Välkky pärjää oikein hyvin, tai ainakin yrittää parhaansa. Kuljetukseen Välkkyä pitää hieman houkutella, parhaiten kulkee kaverin kanssa.

Luonne © Amélie Armstrong


Sukutaulu & -selvitys


    i. Unbelievable ThingEVM     ii. Pride Black ManEVM     iii. Bought PrizeEVM
    iie. Secret PasserbyEVM
    ie. Beautiful InsultEVM     iei. MalefactorEVM
    iee. Beautiful BlossomEVM
    e. GarlandEVM     ei. Reputable HarebellEVM     eii. ReparteeEVM
    eie. Yielding CopperEVM
    ee. Seductive MagpieEVM     eei. Plain StitchEVM
    eee. Nocturnal PerfectionEVM

Välkyn isä Unbelievable Thing oli 140cm korkea tummanruunikko walesincobori, joka pärjäsi hyvin estekilpailuissa jopa 110cm tasolla. Se oli luonteeltaan hieman villi, mutta tarvittaessa siitä löytyi myös rauhallinen puoli. Jälkeläisiä sille kerkesi kertyä 6 kpl, joista kaksi oli oreja ja loput neljä tammoja. Unbelievable Thing kuoli vuonna 2004 ollessaan 22-vuotias.

Välkyn emä Garland on 137cm korkea musta tähtipäinen walesincobtamma, joka kilpailee koulukilpailuissa vaativa b -tasolla. Luonteeltaan "Karla" on rauhallinen, viisas ja tottelevainen. Jälkeläisiä Karla on tähän mennessä synnyttänyt vain yhden.

© Amélie Armstrong

KisakalenteriListattu pelkät sijoitukset 
Esteratatsastus (kilpailuja yht.7) Kouluratsastus (kilpailuja yht.4)
07.09.2011 Avema 90-100cm 3/24
10.08.2011 Riimin talli Helppo B 1/17
ERJ (kilpailuja yht. 1) KRJ (kilpailuja yht.0)
- -


Näyttelyt & Match Showt   
Näyttelyt Match Show
-
28.08.2011 Adina Ponit PUN1


JälkeläisetSynt. Rotu, Skp Varsa Emä/Isä Omistaja
04.09.2011 Walesincob (sektio D),tamma Amélie's Raindancer Rhamantus Afon Takkuinen2782
- - - - -
- - - - -
- - - - -


Valmennukset
Päiväkirja
Kaikki sivustolla © Yrtti/ynj (VRL-10655), ellei toisin mainita!
Virtuaalihevonen - A sim-game horse!