Virtuaalihevonen - A sim-game horse

Rich In Hell F


  


Virallinen nimi Rich In Hell F Rekisterinumero VH
Kutsumanimi Ritz Väri Tummaruunikko
Syntynyt, ikä 14/10/2011, 5v satunnaninen ikääntyminen Painoitus Kouluratsastus
Säkä 170cm Kasvattaja Frida, Faconde
Sukupuoli Ori Omistaja Yrtti / ynj VRL-10655
Koulutustaso Ko: GP Re: 90cm Maahantuoja -
Rotu FWB Asuintalli Yrttipolku


     

Kuvat © Mari H


LuonneRich In Hell F, tutummin meille ori esiintyy Ritzinä. Orin on kaunis ja näyttävä, omaa hyvät liikeet ja lennokkaat askeleet. Hoitaessa Ritz on hyvä käsitellä ja nauttii harjauksesta, hän seisoo nätisti paikallaa vaikka hieman hörähtelee ja katselee mitä tallissa tapahtuu.
Aina valppaana oleva ori sipsuttaa nätisti vierellä pääkorkealla taluttaessa ja tarhatessa, ei kuitenkaa riistäydy käsistä vaikka vähän tutkaileekin maisemia ja tapahtumia. Lastatessa ori täytyy hieman houkutella mutta yleensäottaen käyttäytyy hyvin trailerissa. Myös kengitys ja raspaus sujuu miltein ongelmitta, joskus ori ei pidä kovasta äänestä ja saataa nyttää nyrpeetä naamaa.
Ratsastessa Ritz on hyvin eteempäin liikkuva ja kevytliikkeinen ratsu, kauniit liikkeet ja osaava ori. Hieman vaativa siinä mielessä jos ei ratsastaja oikein osaa pyytä ei hevonenkaan liiku kunnolla, oikean ratsastajan alla kun unelma. Poika kantaa its itseänsä eikä paina kuolaimelle, muutenkin herkkä ori liikkuu omalla moottorilla. Esteillä Ritz ei ole parhaimmasta päästä, kouluratsastus on enemmän hänen juttunsa. Kevyesti yli hyppäämällä mutta aivan liian kaukaa läähtevät hypyt voisivat sujua paremminkin. Silloin kun esteet sujuvat ori hyppää 90cm, ei mielummin korkempia yleensä ei kukaan tahdo jättiloikkien kyydissä pysyä. Tämä herra pysyttelee siis mielummin sileällä, maastossa kuiten viihtyy ja katselee maailman menoa oikeastaan rakastaa sitä. Välillä aina säpsähdellen muuten aika varmasti myös yksin liikkuva poika ei yleensä riistäydy käsistä mutta vauhtuia kyllä riittää kun antaa vain mennä! Yleisesti hyvin käyttäytyvä osaava herkkuja rakastava oripoika kevyelle kädelle sopiva ratsu.


Sukutaulu & -selvitys


    i. VIR MVA ChCirque Du Freak DD
Holst, 173cm, KTK-II, KRJ-I
    ii. Portobello Road
Holst, KTJ-III
    iii. Rich Kid Blues
Holst, 175cm
    iie. Violet Hill
Holst, 171cm
    ie.VIR MVA Ch Freien Fall
Holst, 171cm, KRJ-II, YLA2
    iei. Falco
VIR MVA Ch, YLA2, ERJ-II
    iee. Frech Fallbiel
Holst, 167cm
    e. White Seven Steps
FWB, 172cm SPL-II, KRJ-I
    ei. Soft Skeletons
FWB, 175
    eii. Basket Case
    eie. Deadbeat Holiday
    ee. Althea
FWB, 170cm, VPA-I
    eei. Burnout
FWB
    eee. 32 footsteps
FWB


KisakalenteriERJ yht. 0 sijoitusta KRJ yht. 0 sijoitusta
07.01.2013 - Kutsu - ERJ luokka - 0/00
30.10.2012 - KRJ - kutsu - Intermediaire II -03/70
30.10.2012 - KRJ - kutsu - Grand Prix - 02/70
09.11.2012 - KRJ - kutsu - Inrermediaire II - 04/40
10.11.2012 - KRJ - kutsu - Grand Prix - 03/40
11.11.2012 - KRJ - kutsu - Intermediaire II - 06/50


JälkeläisetTässä pelkät sijotukset
Synt. Rotu, Skp Varsa Isä Omistaja
- - - - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -


ValmennuksetPäiväkirja

30.10.2013 - Yrtti
Kaunis aurinkoinen keli, hanaa vaihtelua sateeseen. Otin Ritzin sisälle ja harjasin hänet kunnolla, varustin jä lähdin kävelemään maastoon alkukäyntejä. Linnut lauloivat ja syysmaisemat olivat kauniit, oli aivan hiljaista vain Ritzin askeleet ja matala hörähdys kuului. Aamussa on taikaa! Kävelimme takaisin kentälle ja otin ohjat käteen, tein muutamia ympyröitä ja kiemuroita sekä pysähdyksiä käynnissä ja nostin sitten ravin. Jatkoin kevyessä ravissa taivuttelemista ja kaarreuria sekä lisäyksiä ja kokoomista vuoron perään. Istuin alas satulaan ja tein muutama pohkeenväistöt, avot ja sulut. Nostin laukan, laukkasin ympyrällä ja siirryin laukkamaan kahdeksikolle jotta saitaisiin muutama laukan vaihto. Ritz toimi todella hyvin tänään. Tein vielä muutamat pohkeenväistöt ja avot sekä sulut laukassa ja otin takaisin raviin. Kevensin hetken loppuverryttelyt ja kävelin loppukäynnit taas maastossa. Kun tulin talliin harjasin ja hoidin taas Ritzin, annoin herkku puuron herralla, laitoin loimen ja vien takaisin ulkoilemaan tarhaan. Kerta kaikkiaan hieno päivä!

25.10.2013 - Yrtti
Rich in Hell F, kaunis fwb ori muutti meille tänään. Tutummin Ritz aloittaa meillä kisaamisen piakkoin ja tarkoituksena meillä olisi valmentua sekä kisata koulua. Joskus toivomme että pääsisimme KRJ-laatiksiin yms muita meriittejä olisi hieno saada pojalle ja tietenkin jälkeläisiä! Aloitetaan nyt kisaamisella ja valmentautumisella ;)

09.04.2012
Rikusta on kuoriutunut oikein komea tuleva koulukenttien valloittaja! Ratsukoulutus on lähtenyt hyvin käyntiin ja pian päästään starttaamaan kilpailu-ura oikein kunnolla. Muutamissa kilpailuissa on käyty, mutta mittavaa menestystä ei ole tullut. Riku on ollut koulutusprosessin aikana erittäin innokas oppimaan uutta ja löytyy orilta myös hieno työmoraali. Ori on ollu innostunut etenkin maastoilust, ja uusista reiteistä. Hieman rankemmat hikitreenit ovat myöskin herran mieleen ja se jaksaa kaahottaa maastoteillä vaikka miten pitkään. Jokseenkin Rikulta löytyy ehkä hieman liikaakin vauhtia, mutta se tuo oman lisänsä orin niin monipuoliseen persoonaan.

05.11.2011
Jotenkin ne puoliveriset on vaan niin hienoja, ja varsinkin Lindan kasvattitallin kasvatit saivat liikkeelle pakkosaadatoi-tunteen, kun näin Faconden kasvattaman kouluhevosen. Vannoutunut esteiden ystävä, estepuoliveristen ylin ystävä oli ostamassa koulupuoliverisen. Jotain taisi mennä pahasti pieleen, mutta jotenkin Rich In Hell F-niminen komistus sulatti suurimmankin esteiden ja askellajiratsastuksen ystävän. Maastoilu sai siis vaihtua koulun vääntämiseen kentällä ja esteet vaihtuisivat pian pohkeenväistöön. No eihä Frida tuonut aivan kamalaa kaakkia sieltä, vaan sympaattisen nuoren oriin, jonka silmät huusivat, janosivat toimintaa. Näinpä solmittiin kauppakirjat ja ori jäi Freistingariin, sulostuttamaan päiviäni ja myöhemmin voittamaan kaikki koulukilpailut. Siitä tulisi vielä totta. Tottakai pojan kanssa piti heti ensimmäisenä päivänä tehdä jotakin, joten luvassa oli juoksutusta, ja poika oli heti fiiliksissä. Vauhtia oli kuin pienessä kylässä ja monen monta kertaa menoa sai hidastaa, kontaktia oli vaikea pitkän narun kanssa saada. Näinpä jouduttiin ravaamaan lyhyen narun voimin, ja Riku oli siitä sitä mieltä,, että eihän se käy. Tästä päätöksestä poika ei joustanut ja protestoi näyttämällä purukalustoaan. Ahh, kylläpä oli komeat - ja terävät hampaat - ja siitä kertovat kolme kaunista mustelmaa rivissä käsivarressani. Kun lopulta onnistuttiin ravauttamaan oria jopa kaksi kierrosta kumpaankin suuntaan - pitkällä, liinalla - oli aika lopettaa ja taluttaa poitsu talliin, niin tyylikkääseen karsinaan, että oksat pois.

Kaikki sivustolla © Yrtti/ynj (VRL-10655), ellei toisin mainita!
Virtuaalihevonen - A sim-game horse!